indirdik


1 Mart 2012 Perşembe

KARADENİZ USULÜ HAMSİ BUĞULAMA


KARADENİZ USULÜ HAMSİ BUĞULAMA

Bugünkü tarifimiz de karadeniz bölgesinden.  Tadına doyulmaz hamsi buğulama tarifimi sizler için yazıyorum;  Afiyet olsun...



Malzemeler:

500 gr Hamsi
1 Çorba Kaşığı Sızma Zeytin Yağı 
3 Orta Boy Soğan
3 Diş Samısak2 Orta Boy domates
1 Tatlı kaşığı biber Salçası
1,5 su bardağı sıcak su
2 Orta Boy Limon
1/2 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz
Karabiber
1 Tatlı kaşığı tereyağ

Hamsiler, kafalarından tutulup içindeki kılçık çıkacak biçimde çekilerek temizlenirler ve daha sonra 2-3 dk tuzlu suda bekletilip yıkanıp, kenara alınırlar.
 
Bir tavada küp küp kesilmiş olan 2 orta boy soğan, zeytin yağında pembeleşene kadar kavurulur ve ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Ardından küp küp kesilmiş domatesler ve biber salçası eklenir. 2-3 dk. piştikten ve domatesler hafif hafif kendini bıraktıktan sonra sıcak su ilave edilir. Üstüne de 1 limonun suyu sıkılıp yeteri kadar tuz, karabiber ve zevke göre kırmızı pul biber katılır.

Başka bir geniş tepside veya tavada tereyağ eritilir, üstüne yukarıda hazırlanan domatesli karışımdan dökülür. Üstüne, temizlenmiş hamsiler yanyana daire oluşturacak şekilde dizilir. Hamsilerin de üstüne tekrar sosdan ilave edilip bu işlem bir hamsi bir domatesli sos olacak şekilde kat kat malzeme tükenene kadar uygulanır.

En üste geri kalan soğan ve limon, ince ince dilimler şeklinde kesilip dizilir. Pul biber ilave edilir ve orta ateşte yaklaşık 7-8 dk pişirilir. Pişirme süresinin son 1-2 dakikasında ise ince ince kıyılmış maydanozlar ilave edilerek servis yapılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder